Wie ben ik

ronalHola, ¿qué tal?

Ik ben Ronal Porras, geboren in Masatepe, Nicaragua en daar afgestudeerd als socioloog. In Managua heb ik jarenlang gewerkt bij het Nicaraguaanse Film Instituut als hoofd van de afdeling drama en documentaires voor film en televisie. Op mijn 27ste jaar trouwde ik met een Nederlandse vrouw en in 1996 zijn we samen met onze twee kinderen naar Nederland gekomen.

Ruim tien jaar geleden begon ik met lesgeven aan De Volksuniversiteit. Daar ontdekte ik hoe mooi het is om iets van je moederstaal en cultuur over te dragen aan anderen. Al snel besloot ik mijn Spaanse lesbevoegdheid te halen. Zo heb ik meer ervaring opgedaan, onder meer bij het IJburg College te Amsterdam en het ROC van Amsterdam bij de afdeling Hospitality en Management. En verder heb ik veel privélessen en lessen aan kleine groepen gegeven.

Vier jaar geleden heb ik mijn eigen school El Camino opgezet. Iedereen kan hier komen voor groepscursussen en privécursussen Spaans. Je bent van harte welkom: ¡Bienvenido!